hb3

Det er super sundt at træne, og vi danskere dyrker motion som aldrig før. Men mange af os er ikke altid ordentligt klædt på til det vi skal, og det kan være rigtig skidt, for så risikerer man meget nemt at rende ind i skader.

Derfor får du her en lille guide til at finde det rigtige fodtøj når du træner:

Vælg de rigtige strømper

Det er ikke kun skoene der er vigtige at tænke over når man overvejer hvad man skal have på til sin træning, også strømperne skal tænkes igennem. Der er nemlig mange der laver den fejl at de kommer til at træne i de klassiske sorte strømper som de går rundt med til daglig.

De skifter altså bare skoene men beholder strømperne på. Og den går altså ikke hvis du vil undgå skader.

Det kommer selvfølgelig an på hvad der er for en slags træning du laver. Hvis det er yoga går det nok (selv om de andre på yogaholdet nok synes det er lidt underligt at du sidder der med sorte strømper i stedet for bare tæer). Du kan også godt lave styrketræning i sorte strømper (men husk ordentlige sko der støtter).

Der hvor det bliver problematisk er hvis du skal lave noget som indeholder en eller anden form for løb eller gang – hvad enten det er rigtig løb eller stavgang eller boldspil eller noget helt fjerde. Her bliver du altså nødt til at tage forbi en strømpebutik og finde nogle strømper der er beregnet til at blive løbet i – ellers kommer du voldsomt til at døje med vabler.

Vælg de rigtige sko

Men det er selvfølgelig ikke kun strømperne man skal kigge på. Det gælder nemlig også i høj grad om at have de rigtige sko. Og her skal man igen kigge på hvad det er man skal lave. Er det styrketræning man skal dyrke skal man prøve at finde nogle sko som støtter rigtig godt i anklerne sådan at man har den støtte man har brug for når man skal løfte de tunge ting.

Er det derimod løb man skal dyrke skal man finde nogle sko der passer til det. Og her er det vigtigt at du ikke bare går ned i den første den bedste butik og køber de løbesko der nu engang er på tilbud eller som du synes ser flotte ud, men at du køber nogle der passer til din løbestil.

Har du ikke hørt om løbestil før kan du i øvrigt læse denne glimrende guide fra iForm, som på en god måde forklarer hvad det er det går ud på.

Du bliver nødt til at gå ned i en butik for at få testet hvilken måde du løber på. Det gør man ved at løbe på et løbebånd hvor det så bliver optaget på video, og der er ret mange steder hvor du kan få testet det ganske gratis, så det er bare om at komme derned og få det gjort så du undgår at løbe skævt.

Her til sidst

Her til sidst skal det nævnes at det ikke kun er fodtøj der er vigtigt, men også at du sørger for både at varme op inden du går i gang med at træne, og at strække ud når du så er færdig igen.

Opvarmningen er vigtig for at du ikke kommer til at skade dine muskler når du går i gang, de skal lige have lov til at komme i gang før du giver dem fuld belastning, og det med at strække ud er vigtigt for at forebygge skader og for at du ikke får (lige så ondt) dagen efter.

God træning