hb3

Det er vigtigt at være i stand til at bevare sin livskvalitet igennem hele livet. Alderdommen er en lige så stor del af livet som barndommen, ungdommen og voksenlivet er. Dette på trods ser man alligevel alt for ofte, at aldrende borgere faktisk ikke får tildelt nok midler til, at deres livskvalitet kan bibeholdes helt til de dør.

Når man ender i kørestol

Nogle mennesker mister på den ene eller anden måde evnen til at gå, når de bliver gamle. Dette kan være på grund af et trafikuheld, en blodprop, diabetes og så videre.
Ender man med at blive kørestolsbruger, opdager man hvor få steder, der faktisk er indrettet således at kørestolsbrugere kan komme ind og omkring. Dette er en kæmpe udfordring for kørestolsbrugere. Hvis man gerne vil på museum, i biografen eller på café bliver man simpelthen nødt til at undersøge kørestilsmulighederne hjemmefra. Det er for dårligt, at det ikke er en selvfølge, at alle offentligt tilgængelige steder er indrettet med brugere af kørestole in mente.
Der er i nogle tilfælde hjælp at hente. Hvis indretningen tillader det, kan man ofte gøre brug af en kørestolsrampe.

Dørtrinsrampe i gummi

Man kan for eksempel købe en dørtrinsrampe produceret i gummi. Den er rigtig smart, fordi den er meget nem og mobil. På grund af det valgte materiale, gummi, vejer rampen ikke forfærdeligt meget, så den er altså nem både at have liggende i hjemmet, men også at tage med rundt. En anden god ting ved rampen er prisen. Den koster under hundrede kroner, så man kan endda vælge at købe to. På den måde kan man have én, der har en fast plads i hjemmet og én, man kan tage med sig rundt på tur.
Gummimaterialet gør også, at den er meget skridsikker, så stolen står godt fast på den uden risiko for at glide ned, når man benytter rampen.

Den mere avancerede model

Hvis man vil tage skridtet videre til noget mere avanceret kan man vælge at anskaffe sig en højdejusterbar rampe til sit indgangsparti. Den er egentlig ikke særlig svær at installere, der sidder en mekanisme under bunden, som man skal indstille, og dét er dét.
Rampen er produceret i aluminium, og dette betyder, at man ikke skal have monteret den fast i sit indgangsparti, der ofte er lavet af materialer som for eksempel fliser.

Livet med rollator

Hvis man er gangbesværet, men ikke i høj nok grad til, at man har brug for en kørestol, er rollatoren en kæmpe hjælp for mange ældre. Det giver en enorm sikkerhed at have noget at støtte sig til, når man færdes både i og udenfor hjemmet. Hos www.acu.dk ser man et stort udvalg af rollatorer, der hver især afdækker forskellige behov.
Det kan føles meget grænseoverskridende og farligt at bevæge sig ud på gader og stræder, hvis man er usikkert gående. Dette resulterer alt for ofte i, at ældre mennesker med gangbesvær simpelthen ikke kommer særlig meget ud – men dette kan rollatoren afhjælpe.