hb3

Der behøves ingen undskyldning for at vise sine ansatte, at du som chef værdsætter deres arbejde, engagement og gode indsats – men alligevel er der visse årlige begivenheder, såsom fødselsdage, jubilæer, og den uforglemmelige “firma julegave”, som er ekstra vigtige, når du ønsker at vise dine ansatte, præcist hvor højt du værdsætter deres hårde slid.

At finde den helt rigtige firmagave er dog ikke ligefrem en let opgave – unikke og personlige gaver hænger ikke på træerne, og med adskillige ansatte, bliver det hurtigt en overvældende udfordring at skulle finde på gode firmagaver, der vil kunne bringe et smil til alle modtagerne på tværs af alder, køn, arbejdsafdeling og livsstil – i hvert fald hvis du ikke ønsker at overskride gavebudgettet.

En altid værdsat gave som er både “let”, og ikke kræver den store planlægning, er penge: Alle elsker penge. Det er netop denne popularitet der gør julebonusser så populære. Desværre har de fleste virksomheder en del ansatte, og selvom det muligvis er muligt at give bonus som gave til de ansatte, sparer man en del på firmaets bundlinje, hvis man i stedet køber en velovervejet gave.

Gaveideer, der ikke duer til alle 

Inden vi ser nærmere på hvilke kriterier indenfor firmagaver, der leder til de bedste resultater, vil vi kort gennemgå, hvilke gaveideer man bør undgå, for ikke at sidde tilbage med utilfredse ansatte, og en dårlig oplevelse.

I det danske senmoderne samfund, hersker der en vis stemning af tryghed og overflod i arbejderklassen, hvad dette betyder for dit gaveindkøb, er at du må regne med dine ansatte har alle de almene daglige ting som de behøver – de behøver ikke nye skåle, røremaskiner eller gryder. Dagligdags ting vil muligvis værdsættes af nogle, men i langt de fleste tilfælde foretrækker folk selv at købe “dagligdags ting”.

En anden faldgrube indenfor firmagaver som mange firmaer desværre falder i yderst ofte, er mærkevarerne. Dette ses desværre ofte i store virksomheder. Visse ansatte vil muligvis værdsætte en blomstervase i dansk design, eller et skålesæt fra et dyrt nordisk brand, men overvej et øjeblik hvorvidt dette er den rigtige gave for “alle”. Mange værdsætter ikke brand navne, og en dyr brand-navns gave kan betyde at der skabes dårligt stemning på arbejdspladsen, når de ansatte undrer sig over at deres chef givet dem et skålesæt de kan købe i en Brand Butik for tusind kroner, når de kunne have fået pengene udleveret i stedet.

De perfekte firmagave

At komme på gode firmagaveidéer behøver ikke være en stressende proces. Er du opgave moden, og har du modet til at kaste dig ud i nogle lidt anderledes og unikke firmagaveideer, er statuetter, kunst altid et friskt alternativ. Er du derimod typen der gerne holder sig på den trygge side, og sikrer dig at alle ansatte bliver tilfredse med din firmagaveide, er der altid den gode game klassiker, firmagave kurve.

I vor moderne tid, er det efterhånden muligt at købe hvad som helst på nettet, og det samme gør sig gældende for fantastiske gavekurve, tilpasset det “brede publikum”, og der kan sammensættes et utal for forskellige sorter med alt lige fra vin til chokolader og eksotisk frugt.