hb3

Jakken er en ofte glemt del af en garderobe. Det perfekte outfit kan faktisk blive ødelagt lidt af en dårlig jakke, som ikke rigtigt passer.
Men det kan også være en svær kamp! Sider såsom Trenden.dk har utallige artikler om jakker, netop fordi at der er så mange muligheder indenfor dette.
Så hvad gør du så? Jo, du kan selvfølgelig jage rundt på nettet og prøve at lære det hele – eller du kunne læse videre og få et par råd til, hvordan du skal vælge din jakke.

Sørg for, at du også kan have noget indenunder

Når det bliver koldt, så kan det være fristende at gå ud og finde den største og mest plyssede jakke nogensinde. Dette ville dog være en fejl!
For selvom det kan føles som en god idé, så er der et enormt problem. I Danmark er vi ikke altid så gode til det der med vind og vejr og selv små ændringer, både op og ned, kan gøre en forskel. Derfor skal du have muligheden for at have flere lag indenunder.
Når solen den så begynder at varme op lige så stille, så kan du tage din jakke af, uden at du kommer til at fryse helt. Det er fordi, at du selvfølgelig har to lag på indenunder. På denne måde kommer du ikke til at fryse, og samtidig kan du have flere lag på, at du bliver oppustet at se på.

Tænk over stoffet – og hvad det betyder

Der kommer jakker i alle mulige forskellige materialer, og det kan faktisk være lidt af en jungle derude.
Populært er noget som ruskindsjakken. Ruskind kræver en bestemt behandlingsform, så det faktisk kan klare regn og vand, men er også meget smukt at se på. Det kan du læse mere om her!
Læderjakker er lidt i en anden båd, men kræver også noget behandling. Til gengæld kan de nogle gange blive lidt klistrede, hvis du er en person, som sveder meget.
Uld kan også være godt og er et klassisk materiale, men det kan for nogle godt klø lidt. Kort sagt, så er der mange materialer og det er værd at overveje, om du kan nyde lige godt af dem alle sammen.

Husk stilen indenunder jakken

Det er vigtigt, at jakken passer til resten af din påklædning. Det går ikke at have den fineste trenchcoat på udenover et par sweatpants og en løs T-shirt.
For i virkeligheden er jakken lige så meget en del af udtrykket som resten af tøjet. Læderjakken kan være super fed til det rå look med en T-shirt og et par jeans. Til gengæld vil den klassiske trenchcoat passe bedre til at mere forretningsorienteret look med skjorte og bukser.
Kort sagt, så bør du altså huske på, at jakken også skal passe ind med resten af dit tøj. Kampen indenfor mode er jo, hvordan man tager et stykke tøj og får det til at spille sammen med andre stykker. Og med disse tips er du klar til at vælge og vrage indenfor den nyeste mode af jakker!