hb3

Noget som de fleste af os bruger meget tid på uden egentlig at tænke over det er vores kontorstol. Vi går måske meget op i hvordan vores computer skal være, tastatur og mus skal også gerne være ergonomiske, men vores kontorstol tænker vi som regel ikke meget over.

Og det er lidt ærgerligt, for det at sidde på en ordentlig stol kan faktisk både øje arbejdsglæden men overraskende nok også effektiviteten. Vi arbejder simpelthen bedre og mere effektivt når vi ikke hele tiden skal rykke rundt i sædet, og når vi ikke føler at vi egentlig sidder dårligt.

Det er der efterhånden flere og flere der også begynder at få øjnene op for, og især nu hvor finanskrisen efter sigende er ved at være slut har virksomhederne fundet ud af at det nok at ved at være en god ide igen at købe nogle ordentlige kontorstole til medarbejderne. Men hvordan er det egentlig det lige foregår når man køber sådan en stol- hvilke overvejelser gør man sig? Det får du nogle bud på her.

Kontorstol med eller uden tilfredshedsgaranti

Der er flere og flere steder hvor du kan købe kontorstole med garanti. Det betyder simpelthen at du får en periode (typisk 1 til 3 måneder) hvor du kan prøve stolen af, og hvis du ikke er tilfreds med den kan du sende den tilbage og få pengene igen. Også selv om du har brugt den, og også selvom der måske er kommet en plet eller to på den.

Men hvorfor gør de det, de her firmaer? Hvad får de ud af at stille sådan en garanti i sikkerhed? Og er det noget man som kunde skal tage imod?

Det første vi kan sige er at for dig som kunde er en tilfredshedsgaranti en rigtig god ting. Det er faktisk din sikkerhed for at du kan prøve stolen af og sikre dig at du er tilfreds med den, og hvis ikke du er det kan du levere den tilbage. Det er simplethen din forsikring, og den skal du som udgangspunkt tage imod. Der er dog (som der jo altid er med den slags) nogle undtagelser.

Hvis du har været nede i butikken og prøve stolen og synes den virker glimrende OG du kan få den billigere på et sted hvor de ikke har tilfredshedsgaranti kan du overveje om garantien er så vigtig for dig at du gerne vil betale prisforskellen. Selv om du er overbevist nu kan det jo godt være det er noget andet efter en måned med stolen. Her må man så gøre op med sig selv hvor vigtigt det er. Er det 50 kr. man sparer kan man måske godt betale det ekstra og så få en stol med tilfredshedsgaranti, men er det 500 kr. er det måske i virkeligheden penge der er meget rare at spare, specielt hvis man allerede har prøvet stolen og synes den er god.

Det andet tilfælde er hvis du skal betale ekstra for at få garantien. Ligesom før skal man så gøre op med sig selv hvor meget man vil betale for udvidet tilfredshedsgaranti. Er det en 50’er er det måske meget godt givet ud, men for 500 kr. kan man måske tage chancen. Det kommer også an på om man har prøvet stolen før eller ej.

Men hvorfor gør firmaerne egentlig det her? De gør det jo først og fremmeste for at kunne sælge stole. De mister nok lidt på det for nogle vil jo benytte garantien men faktisk er det noget de tjener penge på i det store hele, og derfor kan man heller ikke sige at prisen for en garanti bliver lagt oven i din pris, altså at du skulle betale mere. De sælger nemlig flere stole når de tilbyder en garanti, og på den måde ender de også med at tjene på det. Det er ren win-win.