hb3

Vi bruger mindre og mindre tid i den rigtige verden. Der er ikke længere plads til de problemer, som står lige foran os, da vi ikke har plads i vores hoved. Vi fylder det med en masse skrammel som kommer direkte ind fra internettet, og mange af os står hjælpeløse tilbage, og kan ikke kæmpe i mod. Tiden flyver afsted, hvor vi blot stirrer på vores mange forskellige skærme og drømme os væk til en anden verden, til en anden person. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting at flygte ind i en anden verden, men det bliver desværre alt for meget i længden, og vi spilder vores liv på ingenting. Måske, hvis man er heldig, bliver man en smule klogere. Men man bliver ikke klogere, end man ville være blevet af at læse en bog. Men er din hjerne først blevet trænet til at gå på nettet, hvor den skal koncentrere sig om noget nyt hele tiden, så begynder man at udvikle end form for add, hvor man ikke længere kan fokusere på at læse en bog.

Det er ikke en god udvikling, og der er behov for et opgør med dette. Det er dog noget som folk selv er nødt til at gøre. Vi kan ikke lave forbud eller lignende, da vi er alt for afhængige af elektronikken til at vi kan gøre det. Alt muligt skal ordnes over nettet med nemid, og andre ting. Et lille skridt i den rigtige retning, kunne være at vende tilbage til det analoge. Man kunne for eksempel anskaffe sig et ur igennem Larsen ure som sælger Mange forskellige slags dameure. Så behøver man ikke at tage sin mobiltelefon op, for at se hvad klokken den er.

Den analoge verden kan hjælpe dig tilbage fra den digitale verden

Der er gået mode i den analoge verden. Trenden er ikke så stor endnu, men mange mennesker er hoppet med på den, da de virkelig ønsker at få noget fysisk tilbage. Det kunne eksempelvis være i musikverden. Det hele kører digitalt, og vi streamer det meste direkte til vores telefon. Men mange anskaffer sig eksempelvis en gammeldags pladespiller, og køber lp’er igen. Så kan man sidde med det fysiske cover, pakke musikken ud og sætte den på. Der er en hel lille meditation i det ritual, og man nyder musikken på en anden måde

Bruger du for meget tid på din computer, så anskaf dig i stedet en skrivemaskine

Mange har et job, hvor, at de skal sidde og skrive det meste af dagen. Er man for eksempel forfatter, så er det meget vigtigt, at man kan koncentrere sig om at skrive den bog, man har gang. Det kræver mange timer at skrive en bog, og her går det ikke, at man lader sig distrahere af alle mulige ting. I stedet skulle man købe en gammel skrivemaskine. Så kan man lytte til en analog plade imens man skrive sin næste bestseller.