hb3

Det er snart ved at være tid til at planlægge skiferie. Finde ud af hvor man skal bruge uge 7 (eller hvornår man nu tager af sted), finde ud af hvor det er man skal suse ned af løjperne og få de bedste minder.

Men hvor skal skiferien gå hen i år? Skal det være samme sted eller et nyt? Det kan du læse lidt mere om her

Vælg det samme

Hvis du allerede har et sted du holder af kan du selvfølgelig altid vælge det samme sted som sidste år, som forrige år, og som årene før det. Det giver en tryghed at man kender stedet, det kan være man også kender folk og hilser høfligt, og det kan næsten være som om man ”kommer til sit andet hjem” når man ender tilbage der på pisten. Er man en god fast kunde kan det også være man kan få lidt rabat, man kender måske de gode steder at købe ind, man kender de gode løjper, og man ved hvordan man kommer nemmest og billigst derop. Man ved hvad man har, man ved ikke hvad man får – så vælg det samme som altid.

Prøv et nyt skisportssted

Det kan også være at man efterhånden har lyst til at prøve at holde skiferie et andet sted. Jo jo det kan da være meget sjovt at stå på ski det samme sted år efter år efter år, men forandring fryder og det kan være det nye sted man finder er endnu bedre, med bedre mad og sjovere løjper. Hvis du gerne vil have lidt inspiration til hvor din skiferie skal gå hen kan du jo prøve at kigge på en side som Wagrain hvor du kan få lidt inspiration til hvor du skal rejse hen.

Den hardcore – afbestillingsrejsen

Hvis du er helt ligeglad med hvor du kommer hen på ski kan du også vælge den lidt mere hardcore eller måske modige løsning. Det kræver at du har is i maven, men har du det kan du både spare mange penge og få oplevelser du ikke havde troet var mulige.

Du skal nemlig ud at finde en afbestillingsrejse. Det fungerer på den måde at man venter til sidste øjeblik, måske et par dage eller en uge før man skal af sted, og så finder de billige rejser.

Rejseselskaberne ved jo godt at hvis ikke de får solgt rejsen inden den starter bliver den 0 kr. værd for dem, så derfor sætter de altid priserne ned til sidst.

Det kan du bruge til på den måde at få en meget billig rejse. Du ved til gengæld ikke hvor du kommer hen – det kan være du gerne ville til Val Thorens men hvis der ikke lige er en afbudsrejse dertil ja så må du tage til takke med Sverige. Du kan også være meget uheldig at der slet ikke kommer nogle afbudsrejser og så må du have en backup-plan, f.eks. en billig skiferie til Norge. Så som sagt kræver det is i maven at lave afbudsrejse-tricket. Men har man det venter der spændende oplevelser.

Den forsigtige – pakkerejsen

Ud over afbestillingsrejsen kan du også vælge at købe en pakkerejse i stedet. Her får du som regel fly og transport og hotel og liftkort samlet i én pakke som du bestiller hos et rejseselskab. Her er der ikke den store valgfrihed, men til gengæld ved man at der er styr på tingene og nogle gange får man det også billigere end hvis man selv havde skullet kombinere alle de forskellige tilbud.

Så her fik du nogle gode råd til hvordan du finder destinationen på din skiferie i 2016.