hb3

Der findes forskellige former for tørretumblere og der er stor forskel på, hvor meget energi du bruger, når du tørre tøj. Men, lige meget om din maskine er en kondensmaskine eller en aftræksmodel, så kan du spare på elregningen.
Det koster mellem 2 og 7 kroner i gennemsmit, når du bruger din tørretumbler, alt efter hvilken model du har. Det gælder vel at mærke kun for dem, der er mærket mellem A og A+++. Har du en kombimaskine, der både kan tørre og vaske bruger den væsentlig mere energi ligesom maskiner med lavere mærkning også bruger mere. Herunder kan du finde 4 gode råd til, hvordan du sparer på elregningen når du tørrer tøj.

Lufttørring

Hvis du har muligheden for det, så er der rigtig mange penge at spare ved at lade tøjet lufttørre i haven eller på altanen. Det er ikke bare godt for elregningen og miljøet, det giver også tøj, der er ekstra lækkert og velduftende at tage på OG som holder længere, fordi tørretumbleren er rigtig hårdt ved de fleste tekstiler. Hvis du har muligheden for det kan du få friskt, velduftende og mindre krøllet tøj ved at hænge det udenfor.
Så gør dig selv, miljøet og dit tøj en tjeneste og udnyt chancen for at tørre tøjet udenfor.

Optimer centrifugeringen

Du kan med fordel vælge at give tøjet en ekstra tur med centrifugering, hvis du vil spare på din tørretid. Centrifugeringen sørger for at slynge vandet ud af tøjet og derfor bliver det væsentlig mere tørt, når du giver det en ekstra tur – og det betyder, at det skal have kortere tid i tørretumbleren. Jo mere tørt tøjet er, des kortere tid skal det have i tørretumbleren.
Det er en let og hurtig løsning der ikke kræver mere af dig end et par tryk på en knap.

Overhold kravene for max kapacitet

Du sparer ikke engerig ved at fylde din tørretumbler til randen. Tværtimod vil du ende med at bruge væsentlig mere energi og el ved at tørre en overfyldt maskine end du vil gøre ved at tørre to halvfyldte.
Tøjet i en tumbler bliver opvarmet og kastet rundt for at fjerne vandet. Jo mere tøj du har i maskinen, des sværere bliver det at varme det op og jo mindre plads har tøjet at bevæge sig på, hvilket gør det sværere at tørre. Hvis du overholder de guide lines der er for max kapacitet vil dit tøj tørre på kortest mulig tid og du vil oplevet at det kan mærkes på elregningen.

Ryst tøjet inden du lægger det ind

Det virker næsten fjollet, at en så lille ting kan gøre en forskel, men det kan det. Er dit tøj krøllet eller foldet vil det tage væsentlig længere tid for maskinen at tørre det end det ville gøre, hvis det er foldet ud og rystet igennem.
Når du ryster tøjet går du det lettere for den varme luft at nå ind alle steder hurtigt fjerne den fugt der gør dit tøj vådt.