hb3

En A-kasse er ikke noget, som folk til dagligt går of prissætter, at de er medlem af. Nogle er måske endda træt af det, fordi de kan se, at der bliver betalt et månedligt beløb, og de aldrig har brugt nogle af de ydelser, som en a kasse kan tilbyde. Dette er dog en fordrejet holdning, da et medlemskab ikke bare er penge ud af vinduet. Man bliver nødt til, at se det som om, at man betaler et månedligt beløb for, at have et sikkerhedsnet under sig, til hvis det en dag skulle gå galt. Hvis man mister sit arbejde, og er medlem af en sådan forening, kan man tage det helt roligt, da sikkerhedsnettet er der, til at tage fra, så man ikke falder helt til bunden. Sikkerhedsnettet består af økonomisk støtte og faglig og professionel hjælp til at finde et nyt arbejde. En del af det beløb, som man betaler til a-kassen går til staten. Så i takt med at arbejdsløsheden falder, vil dagpenge ikke være en ligeså stor udgift for staten. Hvis arbejdsløsheden derimod stiger, vil der være en større udgift, da flere vil skulle have dagpenge.

Disse ydelser kan du opnå igennem din A-kasse

I takt med at arbejdsløsheden falder, så falder sandsynligheden for, at du mister dit arbejde også. Det betyder dog ikke, at man er sikret på nogen måde. Tingene kan hurtigt vende, og virksomhederne kan få brug for at skære ned på personale. Hvis du skulle være så uheldig, at være en af dem, der mister sit arbejde, skal du ikke fortvivle. Der findes flere forskellige måder, hvorpå du bliver støttet igennem dit medlemskab. Den ene fordel, som du kan drage nytte af igennem din fordel, er den økonomiske støtte i form af dagpenge. Dagpengene vil give dig mulighed for stadig, at have et stabilt økonomisk fundament, at arbejde videre ud fra. Det betyder også, at du ikke skal koncentrere dig om din økonomiske situation, men i stedet kan koncentrere dig om, at finde et nyt arbejde, som kan give dig en ny stabil indkomst

Få faglig og professionel vejledning

Når man mister et arbejde, som man har været i gennem rigtig mange år, kan man ofte risikere, at ens kompetencer er en smule forældet. Det betyder også, at man i nogle tilfælde bliver mindre attraktiv for andre virksomheder. Igennem dit medlemskab i en a-kasse, kan du sikrer dig, at du får fornyet dine kompetencer, da det er lovpligtigt, at der bliver tilbudt et uddannelsesforløb med henblik på at forbedre dine faglige kompetencer inden for det segment, hvor du vil søge nyt arbejde. Denne slags ydelser skal være med til, at skabe de bedste chancer overhovedet, for at du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet, og igen være med til at bidrage til fællesskabet. Der findes en række lignende ydelser, og de kan variere alt efter hvor du er medlem.

Husk også når du mister dit arbejde er det vigtigt du holder dig igang. Det kan eksempelvis være ved hjælp af motion. For uden arbejde skal du stadig kunne fungere som menneske.