hb3

Der er dukket rigtig mange firmaer op, som tilbyder lån af penge, i løbet af de seneste år. Det er ikke mange år siden, at det nærmest ikke var muligt at låne penge fra andre end banken, og diverse lånehajer som var skjult. I dag er der kommet flere og flere muligheder for at låne penge fra andre kilder end banken. Der er endda kommet så mange, at de konkurrerer om kunderne, hvilket kun kommer til kundernes fordel.

Køb på afdrag er et lån

Det er ikke sikkert at man bemærker de mange lånefirmaer i sin hverdag, men man støder faktisk på dem hele tiden. Der er ofte tale om de lidt dyrere produkter som elektronik eller briller, som tilbyder køb på afdrag. Det er dog blevet så moderne, at mange butikker efterhånden tilbyder denne service, og man kan købe både tøj, smykker, sko og madvarer på afdrag. Der er så stor konkurrence inden for feltet, at der er mulighed for at afdrage rentefrit. Dette vil sige, at der ikke kommer hverken gebyrer eller renter på det beløb man låner. Låner man altså 1500 kr. Ja så betaler man også 1500 kr. tilbage igen.

Dette lyder umiddelbart for godt til at være sandt, men det er nu helt sandt, og flere og flere virksomheder tilbyder denne ordning. Man skal blot aftale med sælgeren, hvor meget man vil afdrage med i måneden, samt hvor lang tid man vil afdrage på lånet. Sælgeren hjælper en med at udfylde låne ansøgningen, og sender den sågar også ind for en. Hvis lånet bliver godkendt begynder man bare at afdrage hver måned, og på i sidste ende er man ikke kommet af med mere end hvis man havde købt varen kontant på dagen. Dette er et såkaldt lån uden sikkerhed, hvilket vil sige at man ikke skal stille noget til sikkerhed for lånet, og at firmaet godkender et lån, uden at have en stor kendskab til ens private økonomi.

Lånefirmaets indtjening ved rentefri lån

Det kan være svært at forstå, hvordan et firma kan tjene penge ved at tilbyde på rentefri og oprettelsesgebyr fri lån. Men hvad man skal huske på er, at hvis man ikke betaler pengene af til tiden som planlagt, så kan der pludselige blive lagt nogle meget høje gebyrer på lånet. Det er blevet så nemt og moderne at låne penge, at folk ikke længere ser på lånet med samme seriøsitet som man gjorde engang.

Denne holdningsændring gør også, at mange ikke betaler f på lånet til tiden, og endda kan standse afbetalingen af lånet. Når man ikke overholder sin aftale med et lånefirma, så vil renter og gebyrer stige meget hurtigt, og det er her firmaerne tjener sine penge. Det er vigtigt at huske, at sætte sig ind i vilkårene for et lån. Også selvom det er rentefrit. Et lån kan hurtigt blive meget dyrt, hvis man ikke sørger for at kende til de forskellige omkostninger inden man ansøger om lånet.