hb3

Det er rigtig vigtigt, at man er medlem af en fagforening. Hvad enten man er studerende eller allerede er kommet ud på arbejdsmarkedet, så gør man klogt i at være medlem i en. Nu er det faktisk således, at der er rigtig mange forskellige fagforeninger i Danmark, og det kan måske være svært at vide hvad de forskellige helt præcis adskiller dem fra de andre, hvis man ikke har den store viden om de forskellige fagforeninger. Det er derfor vigtigt at vide, at helt grundlæggende, så kæmper alle fagforeninger for den samme sag, og det er at få bedst mulige vilkår for dens medlemmer. Man kan derfor med fordel vælge en billig fagforening frem for en dyr fagforening.

Spar penge på din fagforening

Hvis man vælger en billig fagforening, så vil man ikke skulle betale så meget for at være medlem. Man sparer dermed nogle penge, som man i stedet kan bruge på andre ting og sager. Og man bør ikke være bekymret for at vælge en billig fagforening. Uanset om det er en dyr eller billig fagforening, så vil de kæmpe for de samme ting som f.eks. bedre løn, arbejdsmiljø, arbejdstider, opsigelsesperiode osv. Der vil altså ikke være forskel i de sager, som der bliver kæmpet for uanset om du har valgt en billig eller en dyr fagforening.

Hvad er forskellen på en dyr og en billig fagforening?

Helt grundlæggende kan man ikke klargøre for hvad der er af forskelle. Alle fagforeninger har naturligvis nogle forskelle, men det kommer altså ikke nødvendigvis an på om den er billig eller dyr at være medlem af. Kvaliteten svinger nødvendigvis heller ikke. Man kan således sagtens finde billige fagforeninger, der har bedre kvalitet og service end en af deres dyrere konkurrenter. Man bør derfor på ingen måde være bekymret over at vælge en billig fagforening frem for en dyr en af slagsen. Så længe man har undersøgt fagforeningen først, og ved hvad den står for og kæmper for, så vil man være lige så godt tjent med en billig en. Find billig fagforening her, og brug de penge du sparer på andre ting.

Hvilken fagforening skal man så vælge?

Det kommer an på flere faktorer, og rent faktisk vil man ikke kunne sige, at en billig fagforening er bedre end en anden billig fagforening. Det kommer f.eks. an på hvad man arbejder med, og om ens arbejde f.eks. har en særlig overenskomst. I det tilfælde bør man naturligvis gå efter en fagforening, som har stået for denne overenskomst. Det er derfor umuligt at sige præcis hvilken eller hvilke billige fagforeninger der er de bedste, da det kommer meget an på hvem man er som person og hvilken funktion man har på arbejdsmarkedet. Det bedste man derfor kan gøre er, at man undersøger de forskellige muligheder, og derefter tager sin beslutning. Det er dog igen vigtigt at understrege, at man altså sagtens kan vælge en billig fagforening frem for en dyr konkurrent, da den billige sagtens kan vise sig at være en bedre fagforening for lige præcis dig.