hb3

Lige meget hvor du retter dit blik hen i nutidens modeverden, vil det støde på et par sneakers. De klassiske gummisko, der er kendt langt tilbage, holder stadig hundrede procent, og det er både når det gælder hverdag og fest. Grunden til at sneakers er blevet så utroligt populære er blandt andet, at de har en så høj grad af komfort. I forhold til et par stilletter, som man får ondt i fødderne af bare ved tanken om at skulle have på hele dagen, så er sneakers klart at foretrække for kvinderne, mens sneakers i højere grad før har været en mandesko.

Og det er ikke kun mellem begge køn, at sneakersne er blevet mere acceptable. Også når det kommer til aldersgrupper, er der sket en del de seneste år. Det er ikke længere kun de unge mennesker, der søger street looket, som går ud og køber et par sneakers, det er blevet helt acceptabelt – også for forældregenerationen – at gå rundt i et par flade gummisko.

Et par sneakers viser, hvor sporty du er

For at være helt med på moden i dag, skal du helst ikke bare være slank, men også have en stærk og muskuløs krop. Også som det ses rigtig mange steder på de sociale medier, så er det helt acceptabelt at vise sin trænede krop frem, samt sin sunde livsstil. Sundeheden er et modeideal, som langt de fleste sigter efter – det er ikke længere bare den slanke krop, og det moderigtige tøj, der viser de rigtige former frem.

I dag handler det hele om at være aktiv, energisk, sund og se sporty ud – og det er uanset alder. Dette hjælper sneakersne til. Ved at bære et par sneakers viser du, at du er nede på jorden, praktisk og sporty – du er i princippet altid klar på en gå- eller løbetur.

Samtidig har vi – især i Skandinavien – en ret sexforskrækket kultur, når det kommer til mode. Vi ønsker ikke at vise vores kroppe og former for meget frem eller være for afslørende, ved at vise for meget hud. Her hjælper sneakersne til at få hele outfittet helt ned på jorden. På den måde bliver et par korte shorts, der havde været en meget udfordrende påklædning, hvis de havde været mikset med et par stilletter, til noget helt o.k. og hverdagsagtigt, som man sagtens kan gå rundt i uden at virke for udfordrende.

Sneakers til børn er det smarte valg

Også sneakers til børn er et populært valg. Skoene er udviklet og designet til at give god støtte og komfort, både når det gælder lettere træning, gåture eller mere aktive aktiviteter. Dette er naturligvis også praktisk, når det gælder børn, der altid vil løbe rundt og lege, når muligheden byder sig.

Derudover gælder der det samme for børn, som for andre aldersgrupper – sneakersne kan bruges i stort set alle sammenhænge. De er gode at have på under tumlen og leg på legepladsen i børnehaven, men kan også bruges til finere begivenheder. Børn vil altid være børn, og bare fordi de er med til en familiefødselsdag og har det fine tøj på, vil det ikke forhindre dem i at lege og løbe rundt. Derfor er der heller ingen grund til at begrænse deres leg eller give dem ubehag ved at putte dem i fine og stive sko, men i stedet give dem et par sneakers på, der støtter og er komfortable under al slags leg og vildskab. Det gode ved sneakerne er netop også, at det, når det kommer til moden, er acceptabelt, at barnet har sneakers på uanset anledning.