hb3

At have en hund er noget af det mest fantastiske man kan forestille sig. Man tror det ikke hvis man ikke selv har prøvet det, men den glæde og energi der kan komme af at have ne hund er helt ubeskrivelig. Det er ikke for sjov at hunden bliver kaldt menneskets bedste ven, og både for børn og voksne er en hund en enorm berigelse til livet.

Hunde passer faktisk til enhver familie. Har man små børn vil de elske at lege sammen med hunden, klappe den og kaste bold, og de fleste børn der har haft hund mens de har vokset op vil sige at hunden har været deres bedste ven. De fleste der selv har haft hund som barn får det da også selv den dag de selv får børn, for på den måde at give den store gave det er at vokse op med en hund, videre.

Men det er ikke kun børnefamilier der kan have stor glæde af en hund. Også dem der måske er blevet lidt ældre – og måske endda er blevet alene – kan have utrolig stor glæde af en hund. Det giver bare en varme og en energi som det er svært at få andre steder, og mange ældre vil opleve at det at få en hund liver dem op igen, og giver dem en vitalitet som de ikke troede de havde mere.

Men selvom en hund er skøn at have skal den jo også passes og plejes. Der skal gås ture flere gange om dagen, og så er det vigtigt at hunden ikke er for meget alene hjemme. At tage sin hund med på ferie kan godt være lidt besværligt (for at sige det mildt), og derfor kan det være en god ide at overveje at finde en hundepasser når du skal på ferie, weekendtur eller bare være væk i længere tid. En hundepasser er en person der (som navnet jo meget godt forklarer) passer din hund. Det kan både være familie og venner, men hvis du ikke vil trække for store veksler på dem, eller måske ikke har nogen der kan hjælpe, kan man også finde professionelle hundepassere.

Hvordan finder man en hundepasser

Før internettet kom til var det lidt besværligt at finde en god hundepasser. Man kunne spørge venner og bekendte hvem de kendte de kunne anbefale, mange hang sedler om nede i det lokale supermarked, og i telefonbøgerne stod de forskellige hundepasningsfirmaer listet op. Den process er heldigvis rykket online nu, og det betyder at du kan gå ind på internettet og ind på en af de mange hjemmesider der findes, og her se lister over hundepassere (både større firmaer og enkeltpersoner), læse anmeldelser af de forskellige, og se hvad det koster og anden brugbar information.

Test kandidaterne af

En hund er ikke bare noget man overlader til en fremmed, og hvis du skal have ro i maven bliver du nødt til at teste de forskellige kandidater. Ellers kan det blive en meget lang uge væk fra vovsen, hvor du hele tiden tænker på om du nu valgte den rigtige, og om hunden nu har det godt.

Der er derfor ikke andet for end at du må tage ud at snakke med dem. Er det en kennel eller et hundepasningsfirma du har kig på, så tag hunden med på tur og se hvordan faciliteterne er, om personalet virker som nogle du har det godt med, og om din hund virker glad for at være der. Er det enkeltpersoner så inviter dem forbi og se hvordan deres kemi med hunden er, og om du tør overlade din hund til dem i længere tid. Hvis du prøver et par stykker af skal du nok finde en god en.