hb3

Lone var efter et slagtilfælde som 52-årig ikke længere i stand til at tage vare på de samme huslige opgaver, som før episoden. Dette førte til, at Lones mand var nødt til at sørge for alt derhjemme i en længere periode, mens Lone var i genoptræning. Parret bor i egen villa med en stor have, som Lone før slagtilfældet havde stor fornøjelse af at passe og pusle om. Med mange bede, nydeligt klippede hække, havebassin og en smuk, grøn græsplæne stod haven som taget direkte ud fra et havemagasin. Lones mand forsøgte at holde det værste ukrudt nede, men med alle de andre opgaver, der var inde i huset og den pleje og omsorg, Lone havde brug for i tiden efter slagtilfældet, var det ikke udendørsarealerne, der kom i første række. Lone var i genoptræning i et halvt år, før hun igen kunne begynde at vende tilbage til hverdagen og udføre små huslige gøremål.

Haven, der før bragte glæde, var nu til besvær

Efter slagtilfældet måtte Lone dog se i øjnene, at den store have ikke længere kunne få den samme opmærksom som før i tiden. Lægerne havde fortalt hende, at det var vigtigt, at hun tog den med ro og arbejdede i et tempo, som kroppen kunne følge med til. Det betød desværre også, at den store græsplæne var blevet en for stor mundfuld for både Lone og hendes mand at få slået jævnligt. Heldigvis fandt parret en løsning, der kunne spare dem for havearbejdet, men stadig sikrede, at den flotte have ikke så sjusket ud: En robotplæneklipper. Selvom en robotplæneklipper er betydeligt dyrere end en almindelig manuelt styret plæneklipper, sparer den Lone og hendes mand for en masse arbejde. I sidste ende er det jo også langt mere værdifuldt end de penge, robotplæneklipperen kostede, mener Lone, mens hendes mand nikker. Nu kan parret fortsat nyde deres have som før, Lones sygdom. Lone kan stadig selv passe bedene, så helt væk fra alt havearbejde, holder hun sig ikke.

Parret fandt den model, der passede til netop deres behov

Da parret skulle vælge, hvilken model af robotplæneklippere, der passede til netop dem og deres have, søgte de på ”Robotplæneklipper test” og fandt hurtigt den maskine, der var helt rigtig. Især var det vigtigt, at plæneklipperen skulle kunne dække den store haves areal. Nu har Lone og hendes mand igen glæde af at være i haven sammen. Lone sørger for, at bedene er frie for ukrudt, mens hendes mand tager sig af havebassinet og hækkene og robotplæneklipperen klarer resten. ”Vi burde faktisk have anskaffet os en robotplæneklipper for lang tid siden”, mener Lone. ”Alle har gavn af én! Når nu man kan slippe for at slå sin græsplæne, hvorfor så ikke gøre det?” griner hun. I dag har Lone næsten genvundet den samme førlighed som før slagtilfældet. Selvom husligt arbejde foregår i et roligere tempo og med flere pauser end før, er Lone og hendes mand glade for, at hverdagen er tilbage til normal. Hvem havde troet, at så lille en ændring som at anskaffe sig en robotplæneklipper, skulle give så meget livsglæde tilbage?