hb3

Med de rette investeringer kan din økonomi øges på relativt kort tid. Mange synes dog, at det er besværligt og tidskrævende. Det kan være svært at vide, hvor man skal starte og hvordan man gør. Man behøver dog ikke at være en haj til tal for at gå i gang med at investere.

Ved at læse med her får du et hurtigt overblik over, hvad der kan investeres i og hvordan man starter op.

penge i vækst

 

Hvad kan jeg investere i?

Der er mange former for investering. Det er en god ide at vælge muligheder, som interesser dig, så området er spændende at arbejde med. Herudover er det en fordel at sprede sine investeringer over flere områder, så man er sikret, hvis det går dårligt i en branche.

En af tidens store investeringstrends er kryptovaluta. Den mest kendte er Bitcoin, men der er mange flere end blot denne. De kan både stige og falde meget hurtigt, hvilket både er en fordel og ulempe.

En af de lettere investeringsmuligheder er aktier. Det er en billig og let måde at komme i gang på. Mange synes også, at denne form er mere sikker end eksempelvis kryptovalutaen.

En ejendomsinvestering er en klassisk form for investering og har været brugt i århundrede. Det kræver dog, at du har et relativt stort beløb, når skal investere i en ejendom. Det kan derfor være sværere at komme i gang.

En nyere form for investeringsmulighed er crowdlending. Her opretter du en platform, som giver dig mulighed for at låne dine egne penge ud. Det generelle afkast for crowdlending i 2018 var over dobbelt så højt, som ved obligationer. Med denne mulighed kan du derfor på en god måde komme ind på investeringsmarkedet.

mand foran diagram

Sådan kommer du i gang

Når du har valgt hvilken type af investering, der passer dig bedst, er du klar til at gå videre. Rundt omkring på nettet kan man søge gratis hjælp og få udarbejdet investeringsplaner ud fra et specifikt ønske. Det kan dog også være en god ide at tænke grundigt selv. Du bør overveje, hvad du har lyst til at bruge dine penge på og om du kan klare eventuelt at tabe disse penge. Det er usikkert at investere penge, som du er afhængig af for at få budgettet til at køre rundt. Der er derimod mange, som vælger at investere deres pensionsopsparing og forhåbentligt få denne til at vokse.

Det er herudover også godt at overveje, hvad ud vil have ud af din investering og hvornår du gerne vil bruge afkastet. Ved at sætte dig et mål har du noget at arbejde ud fra. Du kan starte med at investere et lille beløb og arbejde dig langsomt op til, at du når investeringsmålet.