hb3

Den måde vi starter dagen på har enorm betydning for hvordan resten af den udarter sig – meget mere end man lige skulle tro. En god start gør at resten af dagen ligesom flyder lidt nemmere – der er lidt mere solskin, folk smiler lidt mere og det hele er egentlig ikke så slemt. Omvendt betyder en dårlig start også bare at bussen bliver forsinket, folk er sure og tvære, og der er skyer for solen. Dagen ændrer sig selvfølgelig ikke, men vores oplevelse af den gør (og er man glad og smiler til folk smiler de som regel igen, så den del af det er faktisk rigtig nok).

Svar så nu på hvilken af disse 3 scenarier der passer bedst til dig:

  1. Til morgenmaden drikker jeg en god kop friskbrygget kaffe. Det smager godt og giver mig energi og gør mig glad.
  2. Til morgenmaden drikker jeg vand for min kaffemaskine er altid 1000 år om at brygge færdig. Når den endelig er klar når jeg lige at kaste en kop i mig før jeg bliver nødt til at løbe ud af døren for ikke at komme for sent. Jeg når ikke rigtig at smage kaffen, men når jeg smager den i weekenderne smager det ikke specielt godt.
  3. Til morgenmaden laver jeg en kop instant kaffe. I starten syntes jeg ikke det smagte specielt godt, men nu har jeg vænnet mig til det, og synes egentlig at det er okay. Det gør mig ikke specielt glad, men jeg får da lidt mere energi.

Der hvor vi gerne vil hen er at du skal være i gruppe nummer 1. Dem der drikker en dejlig kop kaffe og får en god start på dagen. Men alt for mange er i gruppe 2 eller 3. Og det synd for det er faktisk rigtig nemt at skifte. Det eneste det kræver at du bruger lidt tid og lidt penge på at købe en ny kaffemaskine. Og det er penge meget godt givet ud.

Den nye kaffemaskine

Der er simpelthen så mange forskellige kaffemaskiner, og alle siger at lige præcis deres model er den der laver den bedste kaffe hurtigst og samtidig bruger mindst strøm. Det er meget forvirrende, og det er måske også derfor at folk har så svært ved at rykke sig fra gruppe 2 og 3 til gruppe 1. Det er simpelthen for uoverskueligt. Heldigvis er der nogen der har gjort meget at benarbejdet for en, og kigger man f.eks. på Årest Største Kaffemaskine Test fra AltOmHusOgHave kan man få et hurtigt indblik i nogle af de mange modeller der findes.

Vinderen i testen her er en MoccaMaster som gør rent bord ved som den eneste model i testen af få topscoren på 10 ud af 10 mulige. Ikke dårligt, bestemt ikke dårligt.

Så et oplagt sted at starte vil være med at købe sådan en – ellers kan du kigge på de andre i testen og se om der er nogle af dem der passer bedre til smag, budget og behov. Der er flere modeller der har fået fra 7,5 og opefter, så en hvilken som helst en af dem vil sikkert være et rigtig godt valg.

Selvfølgelig er det vigtigt at huske at god kaffe ikke gør det alene. Det er også rigtig meget din egen indstilling til tingene der gør om dagen bliver god eller ej. Hvis du arbejder på at være glad, så bliver du også glad. Og hvis du vågner og føler dig sur så bare spil skuespil og lad som om at du er glad – så bliver du det rent faktisk også i løbet af et par timer.